Voldoe aan de verduurzamingsplicht met deze oplossingen voor hotels

16 czerwca, 2024
kasia@tribestudio.eu
Ontdek de kracht van duurzaamheid met Nexus Hospitality. Als expert in zakelijke duurzaamheid bieden wij hotels innovatieve oplossingen om te voldoen aan de verduurzamingsplicht en hun energieverbruik te optimaliseren. Met zonnepanelen, slimme batterijen en meer kun je kosten besparen en jouw groene visie realiseren.

Het nieuwe Activiteitenbesluit milieubeheer

Als bedrijf of instelling moet je je houden aan het Activiteitenbesluit milieubeheer als je jaarlijks meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 aardgas verbruikt. Volgens dit besluit moet je alle energiebesparende maatregelen nemen die je binnen vijf jaar kunt terugverdienen. Maar let op, vanaf 1 juli 2023 zijn de regels strenger geworden en heet het geen energiebesparingsplicht meer, maar een verduurzamingsplicht.

Dit betekent dat je niet alleen energiebesparende maatregelen moet nemen, maar ook duurzame stappen moet zetten. Denk bijvoorbeeld aan het opwekken van hernieuwbare energie op je locatie, zoals met zonnepanelen op het dak. Daarnaast zijn er nieuwe maatregelen toegevoegd, zoals het vervangen van binnen- en buitenverlichting door energiezuinige ledverlichting. Vergeet ook niet om je energiezuinige technologie te onderhouden, zodat deze ook na installatie efficiënt blijft werken.

Dit betekent dat je niet alleen energiebesparende maatregelen moet nemen, maar ook duurzame stappen moet zetten. Denk bijvoorbeeld aan het opwekken van hernieuwbare energie op je locatie, zoals met zonnepanelen op het dak. Daarnaast zijn er nieuwe maatregelen toegevoegd, zoals het vervangen van binnen- en buitenverlichting door energiezuinige ledverlichting. Vergeet ook niet om je energiezuinige technologie te onderhouden, zodat deze ook na installatie efficiënt blijft werken.

Dit betekent dat je niet alleen energiebesparende maatregelen moet nemen, maar ook duurzame stappen moet zetten. Denk bijvoorbeeld aan het opwekken van hernieuwbare energie op je locatie, zoals met zonnepanelen op het dak. Daarnaast zijn er nieuwe maatregelen toegevoegd, zoals het vervangen van binnen- en buitenverlichting door energiezuinige ledverlichting. Vergeet ook niet om je energiezuinige technologie te onderhouden, zodat deze ook na installatie efficiënt blijft werken.

Het nieuwe Activiteitenbesluit milieubeheer

Als bedrijf of instelling moet je je houden aan het Activiteitenbesluit milieubeheer als je jaarlijks meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 aardgas verbruikt. Volgens dit besluit moet je alle energiebesparende maatregelen nemen die je binnen vijf jaar kunt terugverdienen. Maar let op, vanaf 1 juli 2023 zijn de regels strenger geworden en heet het geen energiebesparingsplicht meer, maar een verduurzamingsplicht.

Dit betekent dat je niet alleen energiebesparende maatregelen moet nemen, maar ook duurzame stappen moet zetten. Denk bijvoorbeeld aan het opwekken van hernieuwbare energie op je locatie, zoals met zonnepanelen op het dak. Daarnaast zijn er nieuwe maatregelen toegevoegd, zoals het vervangen van binnen- en buitenverlichting door energiezuinige ledverlichting. Vergeet ook niet om je energiezuinige technologie te onderhouden, zodat deze ook na installatie efficiënt blijft werken.

Dit betekent dat je niet alleen energiebesparende maatregelen moet nemen, maar ook duurzame stappen moet zetten. Denk bijvoorbeeld aan het opwekken van hernieuwbare energie op je locatie, zoals met zonnepanelen op het dak. Daarnaast zijn er nieuwe maatregelen toegevoegd, zoals het vervangen van binnen- en buitenverlichting door energiezuinige ledverlichting. Vergeet ook niet om je energiezuinige technologie te onderhouden, zodat deze ook na installatie efficiënt blijft werken.

Dit betekent dat je niet alleen energiebesparende maatregelen moet nemen, maar ook duurzame stappen moet zetten. Denk bijvoorbeeld aan het opwekken van hernieuwbare energie op je locatie, zoals met zonnepanelen op het dak. Daarnaast zijn er nieuwe maatregelen toegevoegd, zoals het vervangen van binnen- en buitenverlichting door energiezuinige ledverlichting. Vergeet ook niet om je energiezuinige technologie te onderhouden, zodat deze ook na installatie efficiënt blijft werken.

Nieuws
© 2024 Nexus Hospitality. All rights reserved.