Voldoe aan de verduurzamingsplicht met deze oplossingen voor hotels

Ontdek de kracht van duurzaamheid met Nexus Hospitality. Als expert in zakelijke duurzaamheid bieden wij hotels innovatieve oplossingen om te voldoen aan de verduurzamingsplicht en hun energieverbruik te optimaliseren. Met zonnepanelen, slimme batterijen en meer kun je kosten besparen en jouw groene visie realiseren.

Het nieuwe Activiteitenbesluit milieubeheer

Activiteitenbesluit milieubeheer

Als bedrijf of instelling moet je je houden aan het Activiteitenbesluit milieubeheer als je jaarlijks meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 aardgas verbruikt. Volgens dit besluit moet je alle energiebesparende maatregelen nemen die je binnen vijf jaar kunt terugverdienen. Maar let op, vanaf 1 juli 2023 zijn de regels strenger geworden en heet het geen energiebesparingsplicht meer, maar een verduurzamingsplicht.

Dit betekent dat je niet alleen energiebesparende maatregelen moet nemen, maar ook duurzame stappen moet zetten. Denk bijvoorbeeld aan het opwekken van hernieuwbare energie op je locatie, zoals met zonnepanelen op het dak. Daarnaast zijn er nieuwe maatregelen toegevoegd, zoals het vervangen van binnen- en buitenverlichting door energiezuinige ledverlichting. Vergeet ook niet om je energiezuinige technologie te onderhouden, zodat deze ook na installatie efficiënt blijft werken.

Het Activiteitenbesluit milieubeheer geldt voor verschillende soorten bedrijven, zoals in de industrie, detailhandel, horeca, recreatie, landbouw, bouw en dienstverlening. Je moet vóór 1 december 2023 rapporteren welke duurzaamheidsmaatregelen je hebt genomen en nog gaat nemen. Daarna moet je eens in de vier jaar rapporteren over de genomen maatregelen. Houd er rekening mee dat het niet naleven van de nieuwe verduurzamingsregels of het niet op tijd of volledig rapporteren, kan leiden tot sancties, zoals boetes. Zorg er daarom voor dat je op tijd actie onderneemt op het gebied van duurzaamheid en energiebesparing.

Hoe wij je kunnen helpen bij de verduurzamingsplicht

Nexus Hospitality is dé expert op het gebied van zakelijke duurzaamheid en biedt innovatieve oplossingen voor hotels om hun energieverbruik te optimaliseren en tegelijkertijd te voldoen aan de verduurzamingsplicht. Onze oplossingen omvatten onder andere zonnepanelen, slimme batterijen voor energieopslag, energiemonitoring en slimme thermostaten.

Zonnepanelen: kostenbesparing en duurzaamheid voor hotels

Bedrijven voor wie de terugverdientijd minder dan vijf jaar bedraagt, zijn met deze nieuwe EML verplicht zonnepanelen te laten installeren. Gelukkig zorgen zonnepanelen zorgen voor aanzienlijke kostenbesparingen op de energierekening, waardoor hotels hun operationele uitgaven kunnen verlagen. Bovendien dragen zonnepanelen bij aan een duurzaam imago, wat steeds belangrijker wordt voor gasten die op zoek zijn naar milieubewuste accommodaties. Door gebruik te maken van zonne-energie verminderen hotels hun afhankelijkheid van traditionele energiebronnen.

Maximaliseer je energiegebruik met slimme batterijopslag

Dankzij slimme batterijopslag wordt overtollige energie opgeslagen wanneer de vraag laag is en vrijgegeven wanneer de vraag hoog is. Op deze manier wordt het eigen gebruik van opgewekte zonne-energie gemaximaliseerd. Dit vermindert de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet en bevordert het gebruik van schone energie. Dit kan aanzienlijke besparingen op de energiekosten opleveren, vooral als je kiest voor slimme batterijen die profiteren van gunstige tarieven op momenten dat energie goedkoper is.

Energiemonitoring: efficiëntie en kostenbesparing voor hotels

Door te weten welke apparaten en systemen de meeste energie verbruiken, kunnen hotels gerichte maatregelen nemen om hun energie-efficiëntie te verbeteren. Energiemonitoring helpt hotels ook om de energiekosten onder controle te houden door piekbelastingen en onnodig verbruik te identificeren. Met deze informatie kun je weloverwogen beslissingen nemen om energie-efficiëntie te maximaliseren en kosten te verlagen. Bovendien stelt energiemonitoring hotels in staat om hun duurzaamheidsdoelen te bereiken. Door het monitoren van het energieverbruik kunnen ze hun voortgang meten, doelstellingen stellen en actief streven naar een groenere bedrijfsvoering.

Slimme thermostaten: optimale temperatuurregeling en energiebesparing

Slimme thermostaten zorgen voor aanzienlijke energiebesparingen door de temperatuur efficiënt te regelen in het hele hotel. Ze optimaliseren de verwarming en koeling op basis van vooraf ingestelde programma’s en intelligente sensoren, waardoor energieverspilling wordt geminimaliseerd en de energiekosten worden verlaagd. Daarnaast bieden slimme thermostaten hotels meer controle en flexibiliteit. Ze kunnen op afstand worden bediend, zodat de temperatuur in lege ruimtes kan worden geregeld en energieverspilling kan worden voorkomen. Dit resulteert niet alleen in kostenbesparingen, maar ook in een comfortabelere omgeving voor gasten.

Nexus Hospitality: jouw partner voor een duurzame bedrijfstransformatie

Bij Nexus Hospitality begrijpen we dat de overgang naar een duurzaam bedrijf tijd en expertise vereist. Daarom bieden we een volledige transformatie van jouw organisatie naar een duurzaam hotel in slechts 12 maanden. We beginnen met een grondige bedrijfsscan om gedetailleerd inzicht te krijgen in je energieverbruik. Onze energieconsultants bestuderen je netwerk en processen om een volledig begrip van je energiecyclus te krijgen. Op basis van deze analyses selecteren we de beste oplossingen die passen bij je specifieke situatie. We zorgen voor de implementatie, monitoring en kwaliteitscontroles, en na 12 maanden evalueren we de prestaties. Concrete gegevens tonen het succes van je inspanningen en identificeren mogelijke verbeterpunten.

Bij Nexus Hospitality werken we samen met betrouwbare installatiepartners die de installatie van onze energiebesparende oplossingen verzorgen en het onderhoud ervan op zich nemen. Hierdoor kun je vertrouwen op een professionele en zorgeloze implementatie.

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we jouw hotel kunnen helpen voldoen aan de verduurzamingsplicht en tegelijkertijd je duurzaamheidsdoelen kunnen realiseren.

NEXUS HOSPITALITY Nieuws

We helpen hotels hun positie verbeteren en hun gasten naar volle tevredenheid bedienen. Als vertrouwde adviseur begeleiden we hotels bij het vinden en toepassen van de beste oplossingen op het gebied van technologie, comfort en duurzaamheid.

Heb je een vraag, een idee of een project waar je hulp bij nodig hebt, neem contact met ons op!

Bedankt voor je interesse in Nexus Hospitality. We horen graag van je! Geef zoveel mogelijk details over uw vraag of verzoek. We zullen je bericht bekijken en zo spoedig mogelijk reageren.